Jadłospisy opracowywane są przez kierownika gospodarczego Przedszkola Nr 18
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach
Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej. Broszura. Źródło strona internetowa Instytutu Żywności i Żywienia
Alergeny (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.). W jadłospisie Przedszkola nr 18 podawane będą cyfry oznaczające wyżej wymienione alergeny, jakie mogą wystąpić w przygotowywanych posiłkach.
Przyprawy stosowane w przedszkolu